Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna

Miljö- och byggförvaltningen önskar information om cisterner

Har du en cistern på din fastighet? Då behöver du lämna vissa uppgifter till miljö- och byggförvaltningen på Strömstad kommun, som just nu gör en drive för att upplysa cisternägare om vad de behöver göra.

Det ställs krav på att den som hanterar mer än 1 000 liter brandfarlig vätska, till exempel diesel eller villaolja, i en tank, farmartank eller cistern ska lämna information till kommunens miljö- och byggförvaltning. Informationskravet gäller även den som hanterar mer än totalt 150 liter inom ett vattenskyddsområde och när en cistern tas ur bruk.

Finns en äldre cistern som inte längre används stående på din fastighet bör en kontroll genomföras, för att försäkra sig om att det inte finns läckage eller risk för läckage som kan leda till föroreningar. Mindre läckage kan vara svåra att upptäcka på egen hand, särskilt i mark och från rörledningar i betonggolv. Sanering av oljeföroreningar är mycket kostsamt och eventuellt försäkringsskydd gäller bara om cisternen har hanterats enligt gällande regler.

Här finns mer information om vad som gäller vid installation av en cistern, underhållsråd och hur man hanterar en cistern som tagits ur bruk. Här finns även formulär att fylla i för att skicka information till miljö- och byggförvaltningen: Tillstånd regler och tillsyn / Cisterner

Miljö- och byggförvaltningen har skickat information och blanketter till några berörda fastighetsägare i kommunen. En systemmiss vid utskicket gjorde att samma brev gick till samtliga fastighetsägare inom samma hushåll. Vi ber om ursäkt om ditt hushåll fått dubbletter och för eventuella missförstånd som kan ha uppstått till följd av detta. Om cistern finns, behöver ett inskick per fastighet göras.

Vi tar tacksamt emot information om din cistern!

Kontakt

Miljö- och byggförvaltningen
mbn@stromstad.se

Kommuncenter
0526-190 00

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: