HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Kultur- och miljöpris till värdiga vinnare!

Vi gratulerar vinnarna av Strömstads kommuns kulturpris respektive miljöpris - Helena Lantz och Kosterhavets Ekobod/Ulf Eriksson!

Priserna delades ut under Winter Word Festivals sista arrangemang på söndagskvällen. Priset för bästa kulturinsats gick till Helena Lantz, Selins charter för det viktiga arbetet med att bevara och tillgängliggöra stenriket Alaska på Nord Långö utanför Strömstad.

Miljöpriset hittade sin värdiga vinnare i Kosterhavets Ekobod och Ulf Eriksson. Strandstädning, smarta transporter och allmän ekoprofil i företagandet karaktäriserar Sveriges västligaste miljöentreprenör! Prisutdelare: Lars-Åke Karlgren, miljö- och byggnadsnämnden och Ronnie Brorsson, ordförande i kommunfullmäktige.

Motiv bakom nomineringar

Strandstädning är den främsta anledningen till att Kosterhavets Ekobod utsågs till miljöpristagare 2019 av miljö- och byggnadsnämnden. Från scenen berättade Ulf Eriksson att Kosterhavets Ekobod bidragit till att ett halvt ton strandskräp samlats in genom att erbjuda fika för varje påse skräp som lämnas in.

En överraskad Helena Lantz kunde glädja sig åt fina vitsord i Kultur- och fritidsutskottets motivering:

"Årets kulturpris tilldelas Helena Lantz som driver det populära besöksmålet Hilmas Alaska på Nord Långö.

Med en drivkraft och ett enormt engagemang med målet att hålla ett unikt kulturarv vid liv och bevara gammal historia så tilldelas Helena Lantz priset. Det arbete hon lägger ner för att få trädgården att blomstra i sin ädlaste prakt är ovärderligt. Hilmas Svedals minne och historia lever vidare genom Helena Lantz insats."

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2020-03-01, Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: