MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Kraftsamling har gett resultat – hoppfull statusuppdatering

Nya utbildningar, samarbeten, satsningar, mer stöd och en ny utvecklingsarena. Mycket har hänt under kraftsamlingsprojektet. Här bifogar vi en hoppfull summering.

I september 2020 samlades ett antal nyckelpersoner från kommuner, myndigheter och lärosäten till en kick-off för en kraftsamling kring kompetensförsörjning i Norra Bohuslän. Kick-offen hölls i Strömstad och med ett extra fokus på gränsområdet eftersom pandemins restriktioner haft extra stor påverkan på näringslivet och arbetslivet här.

Mycket har hänt i Strömstad sedan dess! När hösten kommer är utbildningsutbudet för invånarna i Strömstad större än någonsin och företag har omvandlat motgångar till nya affärsmöjligheter. Kraftsamlingen gör att Strömstad står mer redo, starkare och klokare att möta sommaren 2021 och tiden framöver.

Kraftsamlingsprojektet, som finansierats av VGR och sprungit ur Fyrbodals kommunalförbunds fleråriga projekt Kompetensförsörjning i Norra Bohuslän, avslutas till hösten. En rad insatser och samarbeten fortsätter förstås även efter att projektet avslutats. De som arbetat i projektet vill redan nu passa på att inge lite hopp inför framtiden och ge en bild av vad som gjorts.

Läs artikeln (och dikten) om kraftsamlingen i Strömstad som Jenny Mårtensson, kommunikatör på Fyrbodals kommunalförbund skrivit, Ur mörker växer hopp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Sara Arvenberg
Verksamhetsansvarig gymnasium, vuxenutbildning, barn- och elevhälsa
0526-195 44
sara.arvenberg@stromstad.se

Richard Holm
Näringslivsansvarig
0526-191 69
richard.holm@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: