HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16:30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommuncenter@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection

Ingen prövning av markanvisningen för Canning

Det blir ingen juridisk prövning av resultatet i markanvisningstävlingen för området Canning i centrala Strömstad. Därmed är kusten klar för fortsatt planering av det nya bostadsområdet.

I november 2016 utsåg kommunstyrelsen Riksbyggen till vinnare av den markanvisningstävling som kommunen anordnat för Canningområdet. Det efterföljande beslutet att upprätta ett markanvisningsavtal överklagades av Strömstad Exploatering AB och sedan dess har ärendet legat hos Förvaltningsrätten för prövning. Klagande ansåg att beslutet var felaktigt handlagt. Nu har Strömstad Exploatering AB återtagit sitt överklagande, vilket innebär att kommunstyrelsens beslut står fast.

- Det är förstås en mycket positiv nyhet för kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Dafteryd. Han poängterar att majoriteten redan känt sig trygga i att beslutet var rätt fattat, men blickar nu framåt i projektet.

- Nu handlar det i första hand om att ta fram en detaljplan för området. Vi tror och hoppas på ett samråd någon gång på senvintern, fortsätter han.

- Samtidigt måste vi ha respekt för projektets omfattning. Det är ett stort antal centralt belägna bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter, och andra viktiga kommunala frågor som bron över Bojarkilen. Då är det viktigt att förslaget är genomarbetat innan vi antar det i fullmäktige.

Arbetet med projektet för Canningområdet kan ni följa på kommunens hemsida härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, under rubriken stadsutveckling. Där finns mer information om projektets nuvarande status, och under vintern kommer mer information om projektet att publiceras allt eftersom arbetet fortskrider.

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2017-12-06, Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck