Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
kommun@stromstad.se
0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag 8.00 – 12.00 13.00 – 16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna

Byggstart för nytt särskilt boende

Så var den då startad - byggnationen av det nya särskilda boende som ska inrymmas i sjukhusfastigheten, Pilen 5. Officiell byggstart med byggherren på plats var det på torsdagen.

Kent Hansson, kommunstyrelsens ordförande, slog det första slaget med släggan för att symboliskt markera byggstarten av det efterlängtade boendet. Byggnationen sker på plan 3 och 4 i sjukhusfastigheten. Rivning av befintliga utrymmen inleds på måndag för att bana väg för en helt ny planlösning. Boendet ska omfatta en yta på 2 600 kvadratmeter. Det blir 24 nya rum med totalt 26 bäddar samt allmänna utrymmen, matsal och inglasad balkong. Planerad inflyttning blir det i maj 2024.

Utöver lägenheter görs det också satsningar på kringutrymmen. På innergården byggs ett orangeri med värme för användning året runt. Även grönytan utanför entrén görs om för att ge de boende bra förutsättningar för utevistelse.

På plats för att markera byggstarten fanns förutom representanter för byggherren Sven Johansson bygg, även ledamöter från tekniska nämnden och socialnämnden och tjänstepersoner från respektive förvaltning.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: