MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Arbetsmarknadsminister imponerad av jobbfokus efter corona

Utvecklingsarbete för ett robust näringsliv, samarbete mellan lokal, regional och statlig nivå – arbetsmarknadsminister Eva Nordmark passade på att orientera sig om strukturer och stöd som fungerat bra och mindre bra under tisdagens besök i Strömstad. Särskilt intresse visades för det jobb- och utbildningsspår som Strömstad växlat in på under och efter pandemin.

Kommunstyrelsens ordförande Kent Hansson gav inledningsvis en bild av dagens Strömstad efter lättade restriktioner.

- Staden är åter fylld med framtidstro och verksamheter startar om. De höga arbetslöshetssiffrorna börjar vända neråt och företag nyanställer, berättade Hansson som samtidigt lyfte fram att det fortsatt finns en oro för en rekyl och förnyad gränsproblematik om smittspridningen skulle ta fart igen. Oron märks genom att många anställningar är tidsbegränsade och genom social problematik.

På plussidan finns nya kontaktytor med det lokala näringslivet och ett kraftigt ökat utbildningsutbud med åtföljande ökat intresse för studier. Sara Arvenberg, verksamhetschef för Strömstad gymnasium och vuxenutbildning berättade om det framgångsrika arbetet för att skapa lokala jobbspår, satsningar på att få unga i sysselsättning och för att få fler att välja studier.

- Till framgångsfaktorerna hör samverkan med andra kommuner, med regionala lärcentra för att bland annat kunna erbjuda distansutbildningar och överhuvudtaget nya vägar till högskolestudier, berättade Arvenberg.

Eva Normark visade stort intresse för arbetet med jobbfokus i utbildningsutbudet liksom för satsningen på samarbete med andra utbildnings- och arbetsmarknadsaktörer. Något hon vill ska genomsyra hela arbetsmarknadspolitiken. Hon skickade också en uppriktigt tack för mottagandet och för presentationerna.

- Ett stort tack för att ni tar er tid att träffas, utvecklingen på arbetsmarknaden efter pandemin är av särskilt intresse för mig, hit hör förstås även lokal problematik som gränshandelns betydelse.

- Som arbetsmarknadsminister är jag glad över att kunna resa igen, det betyder mycket att få del av erfarenheter från det lokala planet. Det finns ett fortsatt stort behov av god samverkan mellan stat och kommun och region.

Utöver dialogen om pågående utvecklingssamarbete fick arbetsmarknadsministern också träffa företrädare för växande, nya näringar i Strömstad. Christian Vorbeck, vd för Ostrea och Fredrik Gröndahl, Nordic Sea Farm, berättade om marina näringars potential. Det blev också tid för nedslag på företaget Eurocash och Systembolaget innan ministern inledde återresan mot Stockholm.


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: