MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Anne Lundberg och de andra experterna besöker Strömstad 21 augusti! Foto: Liam Karlsson/SVT

Antikrundan till Strömstad i sommar!

Kulturhuset Skagerack i Strömstad blir en av de sex platser som får besök av Anne Lundberg och några av Sveriges främsta antikexperter under Antikrundans turné. Det är andra gången som programmet spelas in i Strömstad.  

- Vi ser verkligen fram emot att spela in Antikrundan på kulturhuset Skagerack. Vi hoppas att det blir många besökare från Bohuslän och välkomnar såklart även besökare från Norge, säger Pernilla Månsson Colt, producent för programmet sedan 2008.

Inspelningen blir söndagen den 21 augusti 10-18. Kommunstyrelsen ordförande Kent Hansson säger såhär

- Jag känner en stor stolthet över att Antikrundan väljer Strömstad och Kulturhuset Skagerack. Vi har så mycket spännande historia och Skagerack är en perfekt mötesplats med anor från kurortstiden. Vi hoppas även att vi får besök från våra vänner i Norge som kanske har med sig några unika föremål!

Här är alla inspelningsorter: Borås, Strömstad, Båstad, Virserum, Eskilstuna och Skellefteå. Det blir två heltimmesprogram från varje ort.

Skicka in föremål redan nu!
Redan nu kan tittarna skicka in bilder på stora otympliga föremål som man önskar få värderade. Redaktionen väljer sen ut ett antal föremål som hämtas till inspelningsplats eller får hembesök av experterna.

Anmälan sker på https://shortaudition.net/antikrundan Länk till annan webbplats.. Vi uppmuntrar besökare som önskar att medverka att föranmäla sig via länken och att hålla antalet föremål till max tio för att korta ner köerna.

Fakta om Antikrundan:
Det första programmet av svenska Antikrundan spelades in 1989 i Malmö och Helsingör och var ett samarbete med BBC. Experterna kom både från England och Sverige och värdena i programmet angavs i både svenska kronor, danska kronor och i engelska pund. Förvirrat och charmigt. Redan året därpå var det enbart svenska experter som kunde värdera föremålen i svenska kronor. Sedan dess har programmet spelats in och sänts varje år.Programmet har haft två programledare, Jesper Aspegren och Anne Lundberg.Antikrundan är ett av SVT:s absolut populäraste program och lockar storpublik varje säsong både i SVT1 och SVT Play.

Programmet börjar sändas i januari 2023 klockan 20:00 i SVT1 och SVT Play.

Kontakt:
Marknadsdesken SVT
marknadsdesken@svt.se
08-784 86 01

Kontakt i Strömstad:
Tove Meyer
Kulturansvarig
0526-19235
tove.meyer@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: