HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16:30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommuncenter@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Allt lättare att ladda elfordon i Strömstad

Det blir allt enklare att ladda elfordon i Strömstad. I veckan bättrades möjligheterna på ytterligare när nya supersnabbladdare invigdes längs E6 i Skee. Som synes var det idel glada miner vid invigningen där fullmäktiges ordförande Ronnie Brorsson (s) deltog.

De nya supersnabbladdarna hör till de första i Sverige i sitt slag. Med en effekt upp till 350 kW möjliggör de resande på långdistans i Europa. De är en del av ett nätverk av laddstationer med sikte på att erbjuda supersnabbladdning ungefär var 12:e mil. Laddning för elbilar erbjuds med så kallad CCS-standard.

De nya supersnabbladdarna gör det möjligt för elbilar, som har tekniken, att avsevärt förkorta laddningstiden. De första elbilarna som klarar av att ta emot 350 kW effekt är på allvar påväg in på marknaden, men även för de elbilar som redan idag kan hantera upp emot 150 kW innebär de nya supersnabbladdarna ett rejält lyft.

Bakom satsningen står drivmedelsföretag i samarbete med IONITY, ett kluster av företag inom fordonsindustrin. Målet är att bygga ett komplett nätverk av supersnabbladdare över hela Europa till 2020.

Strömstad tackar och bockar för satsningen, med de nya laddarna tar kommunen ytterligare steg mot målsättningen att vara fossiloberoende till 2030! Kartan nedan visar att antalet laddpunkter per kommun inom Fyrbodal. Statistiken är från januari 2019. Källa: Fyrbodals Kommunalförbund, projekt Hela gröna vägen

Antal laddpunkter per kommun jan 2019.

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2019-05-16, Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: