MENY

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett program för dig som är tekniskt intresserad, det ger dig en god förberedelse för högskola eller arbetsliv

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program med mycket teori, men även inslag av praktiska tillämpningar.

Med rätt kursval ger Teknikprogrammet samma möjligheter att söka vidare till universiteten som Naturvetenskapsprogrammet.

Inrikting

> Design och produktutveckling

 

Inriktning: Design och produktutveckling

Väljer du inriktningen "Design och produktutveckling" kommer du att få en riktig knuff i ryggen åt det håll du i så fall jobbar mot.

Studierna är relativt tuffa, men du kommer också att ha med dig mycket kunskaper som många andra inte kommer få under sin gymnasietid.

Inriktningen "Design och produktutveckling" skall du gå om du känner att du vill läsa vidare till ingenjör eller civilingenjör.
  
Under utbildningen kommer du att möta kunskaper som du sedan kommer ha massor av glädje av under dina högskolestudier. Du kommer lära dig CAD (ritning med hjälp av datorer) och konstruktion motsvarande de första kurserna på högskolan.

Du kommer få insikt i hur det går till att ta fram nya produkter. Hur en produkt skall se ut för att motsvara kraven som ställs i det moderna samhället.

Kontakt

Programledare
Björn Persson
bjorn.persson@stromstad.se

SIDANSVARIG: — SENAST UPPDATERAD: 2019-03-22 av Cecilia Wikström Boman