MENY

Samhällsvetenskapsprogrammet

Vill du ha en bra grund för framtiden?
Vill du få en bred utbildning?
Vill du vara med och påverka och engagera dig i samhällsfrågor?

Då är samhällsvetenskapliga programmet något för dig! Här får du kompetens till många högskoleutbildningar. Du får goda kunskaper om vårt samhälle och den värld vi lever i.

Grupparbete

På Samhällsprogrammet ägnas en hel del av studierna åt olika former av grupparbeten. Du ges möjlighet att tillsammans med andra elever försöka lösa olika samhällsfrågor. I dessa samtal utbyts tankar, åsikter och idéer som berikar alla och ni lär er av varandra och tillsammans!

Studieresor och praktik

Studieresor såväl som internationella kontakter är en viktig del av lärandet och för vårt samhälle. Därför får du göra flera studieresor under din tid på Strömstad Gymnasium. Du får också möjligheten att göra en veckas praktik i årskurs två för att komma verkligheten nära.

Demokrati i praktiken

På samhällsprogrammet är du som elev med och formar ditt arbetssätt. Engagemang, inflytande och ansvar är några av nyckelorden.

Inrikting

> BeteendevetenskapInriktning: Beteendevetenskap

Är du intresserad av att jobba med människor?

Har du funderat över varför människor tänker, tycker, känner och handlar som de gör? Vill du kanske jobba med barn, ungdomar, utsatta människor, personal eller kommunikation, dvs i jobb där god människokännedom är viktig?

Lär om hur människor fungerar

Då är beteendevetenskapsinriktningen perfekt för dig! Här läser du psykologi, sociologi och pedagogik. Ämnen som handlar om hur människan fungerar, både individuellt och i grupp.

Och om sådana saker, som hur vi lär oss och hur vi leder grupper. Naturligtvis får du också med dig många andra ämnen som ger dig en bred kunskap.

Bred behörighet

Sedan är du redo för en framtid där du kan läsa till lärare, psykolog, socionom, polis eller gå en massa andra utbildningar. Samhällsprogrammet ger nämligen en bred behörighet till högskola och universitet.

Kontakt

Programledare
Jenny Coldén
jenny.colden@stromstad.se

SIDANSVARIG: — SENAST UPPDATERAD: 2019-03-22 av Cecilia Wikström Boman