MENY

Naturvetenskapsprogrammet

Är naturvetenskapliga ämnen intressant för dig? Vill du fördjupa dig i dem och få en bred gymnasieutbildning som förbereder dig för högre studier, så är inriktningen naturvetenskap på naturvetenskapsprogrammet den du ska söka till.

Analysera och experimentera

Du kommer att fördjupa dina kunskaper i biologi, fysik, kemi samt matematik. Arbetssätten består av laborationer, fältstudier, experiment och gemensamma arbeten. Samtidigt lär du dig om och får inblick i analytiska metoder som används inom naturvetenskap.

Vi är en modern gymnasieskola till både yttre och inre. Hos oss träffar du engagerade och legitimerade lärare som hjälper dig i dina studier.

Välkommen till oss!
Tillsammans mot framtiden.

Framtida forskare

Strömstad Gymnasium och forskningsstationen Sven Lovén centrum för marina vetenskaper har ett långt samarbete bakom sig. Till exempel kan man som student i åk 3 på naturvetenskapsprogrammet skriva sitt gymnasiearbete på Sven Lovén Centrum.

Naturligtvis samarbetar vi också med Kosterhavets Nationalpark.

Strömstad Science Club – SSC

Strömstad science club startade 2015. Här väljer eleverna olika teman varje månad. Kring dessa teman kommer föreläsningar, laborationer eller filmkvällar. Allt för att fånga upp och bredda sina kunskaper inom de naturvetenskapliga ämnena. Välkommen att vara med.

Praktik

Våra elever erbjuds en veckas praktik i årskurs två. Detta för att hitta intresseområden för framtiden, och samtidigt knyta kontakter inför gymnasiearbetet i årskurs tre.

Naturvetenskapliga programmet är idag det enda studieförberedande programmet på Strömstad Gymnasium som erbjuder denna unika kontakt med arbetslivet under gymnasietiden.

Möjliga yrkesval

Veterinär, Jurist, Meterolog, Grundskole- och gymnasielärare, Kemist, Arkeolog, Polis, Psykolog, Geolog, Biologyrken och många andra spännande yrken.

Inrikting

> Naturvetenskap

Kontakt

Programledare
Jenny Coldén
jenny.colden@stromstad.se


Göteborgs universitet logo

Sven Lovén centrum

SIDANSVARIG: — SENAST UPPDATERAD: 2019-03-22 av Cecilia Wikström Boman