MENY

Handel- och administrationsprogrammet

Är du intresserad av att arbeta inom handel, göra affärer och kanske starta eget? Då är Handels- och administrations­programmet rätt val för dig!

Möte med människor

Handels- och administrationsprogrammet är en bred utbildning och passar dig som gillar att möta människor, är serviceinriktad och initiativrik.

Här får du kunskap om arbetsuppgifter på företag som säljer antingen direkt till kunderna eller till andra företag

E-handel

Från böcker och begagnade bilar till att beställa resor och biljetter. Näthandeln blir bara större och större. Nästan alla företag har en egen hemsida, många sidor kan du också handla på. Företag handlar av andra företag.

Du kommer därför att fördjupa dig i e-handel, både hur privatpersoner och företag använder e-handel. Du arbetar vid datorn och får lära dig e-handelsprogram och hur en hemsida är uppbyggd.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Du får "en fot ut i arbetslivet" och tillfälle att prova på olika branscher och företag under dina olika praktikperioder. På Handelsprogrammet har du 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande. APL är ett bra sätt att praktisera det du lärt dig i skolan ute i verkligheten.

Arbeta utomlands

Vill du få chansen att prova på att bo och arbeta utomlands i en månad? Under de senaste sju läsåren har skolan kunnat erbjuda praktikplatser på Irland, Malta och i Spanien.

Framtid och karriär

Handelsprogrammet ger dig en bra grund för att arbeta som säljare i de flesta branscher. Din praktiktid ger dig många goda kontakter. Våra utbildningsmoment som är inriktade till näringslivet ökar dina chanser att gå direkt ut i arbetslivet som säljare, ekonomi-, marknads- eller inköpsassistent, näthandlare eller egen företagare. Avdelnings- eller butikschef är också möjliga yrken efter några års erfarenhet.

Inrikting

> Handel och service

Kontakt

Programledare
Fredrik Gunterberg
fredrik.gunterberg@stromstad.se

SIDANSVARIG: — SENAST UPPDATERAD: 2019-03-22 av Cecilia Wikström Boman