MENY

Ekonomi

Ung företagsamhet - UF

På Ekonomiprogrammet är UF en viktig del av undervisningen.

Driv ett eget företag

Genom att driva ett UF-företag tillsammans med några kamrater får du praktisera dina ekonomikunskaper i verkligheten, och får utveckla din kreativitet och företagsamhet.

Ni bestämmer själva er affärsidé. Under ett skolår kommer ni sedan att få prova på att starta, driva och avveckla ett företag som bygger på denna affärsidé.

Tävling

När du driver ett UF-företag har du möjlighet att delta i en tävling där UF-företag från hela Sverige är med.

Strömstad Gymnasium har de senaste åren lyckats mycket bra i denna tävling, och så gott som varje år är det något eller några av våra UF-företag som tar sig till Sverigefinalen i Stockholm!

Få hjälp av ett fadderföretag

Varje UF-företag har ett "riktigt" företag i Strömstad eller Tanum som fadderföretag.

Av fadderföretaget får du råd och tips som hjälper dig att utvecklas som företagare. Regelbundna kontakter med fadderföretaget ger dig en utökad förståelse för de många olika aspekterna med att vara företagare.

Egen företagare i framtiden

Undersökningar visar att ca en fjärdedel av de som driver ett UF-företag under gymnasiet verkligen startar ett eget företag senare i sitt yrkesliv. Under UF-året får du kunskaper och erfarenheter som du kommer att ha stor nytta av oavsett vad du väljer att arbeta med.

En studie som Forskningsinstituet Ratio gjorde år 2013 visade att 16 år efter att eleverna gått ut skolan hade de som deltagit i UF i genomsnitt:
- 12 % högre lön i månaden
- 24 % högre sannolikhet att bli nyföretagare
- 44 % högre sannolikhet att bli chef

Kontakt

Programledare
Fredrik Gunterberg
fredrik.gunterberg@stromstad.se

UF

Ung företagsamhet - UF

SIDANSVARIG: — SENAST UPPDATERAD: 2018-05-18 av Besnik Obërtinca