HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun

452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppet 08:00 - 16:30
Lunch 12:00-13:00

Barn- och utbildning

Förvaltningskontoret
Klockaregatan 2

Öppet 08:00 - 16:30
Lunch 12.00-13:0

Grundskolan exp 0526‑192 34
grundskolan.expeditionen@stromstad.se

Gymnasiet exp 0526‑195 00
gymnasiet@stromstad.se

Förskola, fritidshem 0526‑193 99
forskolafritidshem@stromstad.se

Kulturskolan 0526‑192 94
kulturskolan@stromstad.se

Vuxenutbildningen 0526‑195 03
vuxenutbildningen@stromstad.se

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection
Kommunal vuxenutbildning

Information

Allmänt

Vår utgångspunkt är att se till den enskildes behov och förutsättningar när det gäller val av utbildning. Vår likabehandlingsplan kan du läsa härWord (word, 1.5 MB)

Om du är folkbokförd i en annan kommun än Strömstad ska din ansökan först godkännas av din hemkommun. Vuxenutbildningen erbjuder individanpassad och flexibel utbildning med inriktning på kompetensförhöjande insatser

När du är klar med en kurs får du betyget hemskickat till den adress du uppgivit. Du kan själv välja vilka betyg du vill ha på dokumentet. Hör i så fall av dig till Linnéa Jungmarker. Du kontaktar henne om du blir sjuk eller av någon anledning inte kan delta på undervisningen du är registrerad på.

Kommunal vuxenutbildning och yrkesutbildningar

För dig som inte har fullföljt grundskolan har vi kurser på grundläggande nivå. Vi har också gymnasial nivå för dig som inte slutfört gymnasiet eller inte har vad som krävs för att komma vidare i utbildning- och arbetslivet. Vissa ämnen har vi på skolan, medan vi erbjuder andra på distans via Hermods, se vår webb kataloglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi har även gymnasiala yrkesutbildningar (yrkesvux).

Särskild utbildning för vuxna (Särvux)

Särskild utbildning för vuxna ger dig möjlighet att utveckla dina kunskaper och dina kompetenser för att stärka din ställning i arbets- och samhällsverksamhet. Utgångspunkten för utbildningen ska vara den enskildes behov och förutsättningar.

Du hittar de ämnen vi har för tillfället om du trycker härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kontakta studie- och yrkesvägledaren för att ansöka och för att vi på bästa sätt ska kunna sätt ska se till dina behov och önskemål.

Svenska för invandrare (SFI)

Utbildning i svenska för invandrare (SFI) ger dig möjlighet att lära dig svenska och utveckla ditt svenska språk i tal och skrift. Samtidigt som du exempelvis arbetar eller läser annat.

Du ansöker till sfi via vår webbansökan. Välj Anmälan till SFI. Du kan välja att få sidorna på olika språk. Det finns också en dator på skolan för att du ska kunna registrera dig.
> Webbansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Behörighet

För att ha rätt att läsa på kommunal vuxenutbildning avseende studier på gymnasial nivå krävs att du är 20 år eller gått ur gymnasiet med slutbetyg/gymnasiexamen och är folkbokförd i Strömstads kommun.  

Kostnader

Undervisningen i gymnasie- och grundskolenivåkurser via Vuxenutbildningen är kostnadsfri för dig som elev. Ditt kursmaterial betalar du själv.

Prövning

En prövning innebär att du tenterar en hel kurs vid ett eller flera tillfällen. För att få en prövning kostar det dig 500 kr/kurs. Det finns möjlighet till prövning via Vuxenutbildningen en gång per halvår. Du kan kontakta vilken vuxenutbildning som helst för detta. 

Validering

Har du erfarenhet inom ett yrkesområde kan du göra en förfrågan om att få dina kunskaper validerade, vilket innebär att kunskaperna värderas och omsätts i betyg. Kontakta studie- och yrkesvägledaren för info.

Försäkringar

Under lektionerna är du försäkrad genom kommunens kollektiva olycksfallsförsäkring. För mer information kontakta oss på Vuxenutbildningen i Strömstad.

Postadress
Strömstad kommun Vuxenutbildningen
452 80 Strömstad
Telefon 0526-195 04
Fax 0526-194 70
vuxenutbildningen@stromstad.se

Besöksadress Tångenvägen 2

Kontaktinformation

Rektor
Heléne de Leeuw
Telefon 0526-192 01
helene.deleeuw@stromstad.se

Biträdande rektor
Helen Larsholt
Telefon 0526-195 85
helen.larsholt@stromstad.se

Verksamhetsledare
Ola Nilsson
Telefon 0526-195 10
ola.nilsson@stromstad.se

Administratör
Linnéa Jungmarker
Telefon 0526-195 04
linnea.jungmarker@stromstad.se

Studie- och yrkesvägledare
Stig Svanberg
Telefon 0526-195 01
stig.svanberg@stromstad.se

Sociala medier
> Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
> Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2017-01-24, Cecilia Wikström Boman

SIDANSVARIG: Heléne de Leeuw