MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun

452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppet 08:00 - 16:30

Barn- och utbildning

Förvaltningskontoret
Klockaregatan 2

Öppet 08:00 - 16:30

Grundskolan exp 0526‑192 34
grundskolan.expeditionen@stromstad.se

Gymnasiet exp 0526‑195 00
gymnasiet@stromstad.se

Förskola, fritidshem 0526‑193 99
forskolafritidshem@stromstad.se

Kulturskolan 0526‑192 94
kulturskolan@stromstad.se

Vuxenutbildningen 0526‑195 03
vuxenutbildningen@stromstad.se

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
När din fråga kommit in tar vi reda på svaret och skickar det som e-post eller vanligt brev till dig.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection
felanmälan

Akut felanmälan

Vid en akut felanmälan ska du inte fylla i formuläret, utan ringa till oss. Vid en akut felanmälan ska du på kontorstid ringa 0526 - 190 00.
Vilket område rör din felanmälan? *
Multiple selection

Kommunal vuxenutbildning

Information

Allmänt

Vår utgångspunkt är att se till den enskildes behov och förutsättningar när det gäller val av utbildning. Vår likabehandlingsplan kan du läsa härWord (word, 1.5 MB)

Om du är folkbokförd i en annan kommun än Strömstad ska din ansökan först godkännas av din hemkommun. Vuxenutbildningen erbjuder individanpassad och flexibel utbildning med inriktning på kompetensförhöjande insatser

När du är klar med en kurs får du betyget hemskickat till den adress du uppgivit. Du kan själv välja vilka betyg du vill ha på dokumentet. Hör i så fall av dig till Ingela Andersson, telefon 0526-195 03. Hon du även kontaktar om du blir sjuk eller av någon anledning inte kan delta på undervisningen du är registrerad på.

Kommunal vuxenutbildning och yrkesutbildningar

För dig som inte har fullföljt grundskolan har vi grundläggande nivå på skolan för du ska kunna slutföra det.

Vi har också gymnasial nivå för dig som inte slutfört gymnaiet eller inte har vad som krävs för att komma vidare i utbildning- och arbetslivet. Vissa ämnen har vi på skolan (för tider tryck härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) andra har vi att erbjuda distans, se vår webb kataloglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gymnasiala yrkesutbildningar (yrkesvux) har vi inom vård- och omsorg. Detta ger dig behörighet att läsa hela progmmet på 1,5 år med APL. Efter avslutad utbildning blir du leg Undersköterska. se mer info härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, ansökan gör du via vår webb ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Särskild utbildning för vuxna (Särvux)

Särskild utbildning för vuxna ger dig möjlighet att utveckla dina kunskaper och dina kompetenser för att stärka din ställning i arbets-och samhällsverksamhet. Utgångspunkten för utbildningen ska vara den enskildes behov och förutsättningar.

Du hittar de ämnen vi har för tillfället om du trycker härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kontakta studie- och yrkesvägledare Sara för att ansöka för att vi ska kunna på bästa sätt se till dina behov och önskemål. 

Svenska för invandrare (SFI)

Utbildning i svenska för invandrare (SFI) ger dig möjlighet att lära dig svenska och utveckla ditt svenska språk i tal och skrift. Samtidigt som du exempelvis arbetar eller läser annat.

Du ansöker till sfi via vår webb ansökan tryck härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att komma dit, sedan går du in på Anmälan till SFI. Det finns också en dator på skolan för att du ska kunna registrera dig.

Behörighet

För att ha rätt att läsa på kommunal vuxenutbildning avseende studier på gymnasial nivå krävs att du är 20 år eller gått ur gymnasiet med slutbetyg och är folkbokförd i Strömstads kommun.  

Mål

Du kan ha olika mål med dina studier hos oss. Ett mål kan vara att du vill söka dig vidare till högre studier. Då är det viktigt för dig att veta vilka behörighetsgivande kurser du behöver. Ett annat mål kan vara att du behöver öka din kompetens för att kunna komma in på arbetsmarknaden, söka annat jobb och/eller personlig utveckling. För få mer information om valmöjlighet kontakta gärna studie- och yrkesvägledare på Vuxenutbildningen.

Kostnader

Undervisningen i gymnasie- och grundskolenivåkurser via Vuxenutbildningen är kostnadsfri för dig som elev. Du betalar ditt kursmaterial själv.

Prövning

En prövning innebär att du tenterar en hel kurs vid ett eller flera tillfällen. För att få en prövning kostar det dig 500 kr/kurs. Det finns möjlighet till prövning via Vuxenutbildningen en gång per halvår. Du kan kontakta vilken vuxenutbildning som helst för detta. 

Validering

Har du erfarenhet inom ett yrkesområde kan du göra en förfrågan om att få dina kunskaper validerade, vilket innebär att kunskaperna värderas och omsätts i betyg. Kontakta studie- och yrkesvägledaren för info.

Försäkringar

Under lektionerna är du försäkrad genom kommunens kollektiva olycksfallsförsäkring. För mer information kontakta oss på Vuxenutbildningen i Strömstad.

Postadress
Strömstad kommun Vuxenutbildningen
452 80 Strömstad
Telefon 0526-195 03
Fax 0526-194 70
vuxenutbildningen@stromstad.se

Besöksadress Tångenvägen 2

Kontaktinformation

Studie- och yrkesvägledare
Sara Fröberg
Telefon 0526-195 01
sara.froberg@stromstad.se

Rektor
Lina Magnusson 
Telefon 0526-195 02
lina.magnusson@stromstad.se

Administratör
Ingela Andersson
Telefon 0526-195 03
ingela.andersson@stromstad.se

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: 2015-12-10, Sara Fröberg

SIDANSVARIG: Lina Magnusson