HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Tre affischer med texten Välkommen hit! Visa omtanke - håll avstånd. Tillsammans för en trygg plats. I bakgrunden en mörkblå vattenyta. En enkel illustration av två människor med stort mellanrum och ett hjärta mittemellan. Strömstads platsvarumärke med ankare längst ned till vänster.

Tillsammans för ett besökssäkert Strömstad

Här finns information om åtgärder och informationsmaterial för ett besökssäkert Strömstad, med budskapet ”Tillsammans för en trygg plats!”

Detta är resultatet av det gemensamma arbetet mellan kommunen och näringslivet under våren, tack alla inblandade för gott samarbete!

Vi har samlat information på besökswebben Strömstad & Kosterhavet om hur vi jobbar för en trygg och säker plats. Vi är också tydliga med att ansvaret för en trygg plats bygger på delat ansvar mellan kommunen, företagen och den enskilde.

Där finns också länkar till de företag som har egna åtgärdslistor på sin hemsida. Vi fyller på listan kontinuerligt, så om ditt företag eller din föreningar har egen åtgärdslista men ännu inte finns med på listan – maila din länk till infocenter@stromstad.se, så kompletterar vi informationen! Var så tydlig som möjligt med era egna verksamhetsspecifika åtgärder.

Information för besökare i coronatider på besökswebben Strömstad & Kosterhavetlänk till annan webbplats

En viktig åtgärd för ett besökssäkert Strömstad är också att kommunen just nu anställer värdar som i sommar ska patrullera allmänna platser där det kan bli trångt och påminna om att hålla avstånd - såsom kön till Kosterbåtarna, kommunala badplatser, bryggan i Gästhamnen, långtidsparkeringar och parkeringsbuss.

Mer om kommunens åtgärder

Vi har också tagit fram skyltmaterial i form av affischer och golvmarkeringar som alla kan använda och få utan kostnad.

Affischer för utskrift finns här

Skyltmaterial kan också beställas på Texthuset (info@texthuset.com) och Strömstad Tryckeri (wenchedesign@gmail.com), som är behjälpliga med utskrift och produktion och Strömstads kommun står för kostnaden. Max fem skyltar per aktör plus golvmarkeringar.

Det finns två olika skyltar: ”välkommen hit” respektive ”välkommen in” - i två olika format (A4 och A3, den senare kan skalas upp och printas även i 50x70). I det vita hjärtat på ”in-affischen” är tänkt att resp. aktör fyller i det antal besökare som är max-antal för sin respektive anläggning/butik/lokal.

Strömstadsloggan ligger nere till vänster, förening/företag kompletterar med sin egen logga nere till höger. Har man ingen egen logga fungerar affischen med endast Strömstadloggan. Original där Köpmannaföreningens logga lagts in är ett exempel på hur det kan se ut.

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Richard Holm