HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Årets Företagare 2018

Vi gratulerar Richard von Mentzer som under årets sommarträff av Företagarna tilldelades Årets företagare i Strömstad 2018.

Richard och hans företag VM Bygg var nominerade tillsammans med tre värdiga kandidater till årets företagare.

Här kan du läsa mer om alla de nominerade:

Årets Företagare 2018 Rickard Von Mentzer - Von Mentzer Bygg AB

I andras ögon var Rickard redan innan han startade sitt företag den självklara företagaren. ”Du ska inte vara anställd, du ska ju driva eget” uppmanades han. År 2010 och med 50 000 kronor i aktiekapital, gjorde han som han blev tillsagd, och har sedan gjort en imponerande resa.

Von Mentzer Bygg har nu 10 anställda och har en ökande tillväxt. Som företagare, menar Rickard, har det inte alltid varit så enkelt ekonomiskt. Men trots expansionen och uppbyggnaden av företaget har han inte behövt låna en krona, utan sakta men säkert kunna bygga upp verksamheten.

Hög service och att hitta bra lösningar, för att få sina kunder glada och nöjda har alltid varit Rickards ledstjärna. Samtidigt är det viktigt att ha roligt på jobbet, menar Rickard.
Rickard är en kreativ person. Han identifierar nya behov hos sina kunder och hittar lösningar för att fylla dessa behov. Rickard lever efter mottot att inget är omöjligt och han ger sig inte förrän en tillfredsställande lösning är på plats.

Framåt i tiden vill Rickard värna om det vi har och samtidigt skapa fler nöjda uppdragsgivare. Det är många snickare som utbildats hos VM Bygg, och företaget och har också erbjudit lärlingsplatser till ensamkommande flyktingbarn. Barncancerfonden ligger nära hjärtat och stöttas aktivt av företaget.

 

Nominerade

Heidi Caroline Nyström och Willy Lysell – Heidi och willy AB

Heidi och Willy driver själva butiken på Södra Hamngatan, och under semestertider har de hjälp av två anställda medarbetare.
Vid starten 2011, hade de en butik som så småningom blev två. Nu har de slagit ihop dem till en större. Innan Heidi började sin karriär inom handeln, arbetade hon inom kulturens värld. På sitt kontor i sitt tidigare liv hade hon hade hon en bokhylla där hon samlade roliga och udda föremål som skänkte henne glädje och gjorde livet mer spännande. Hyllan fick namnet ”Ditt & datt” som senare också fick ge namn till butiken.

Med butikens slogan som rättesnöre – Det får gärna vara praktisk och vackert, men det gör ingenting om det har lite humor också – väljer Heidi och Willy sina produkter. På ”Ditt & Datt lyser det av färg och glädje från såväl sakerna som Heidis och Willys personligheter.
Medan Willy ibland bli kvar i butiken ägnar Heidi mycket tid i sin ambition att utveckla stadskärnan. Heidi är aktiv både i Kulturhusföreningen och Köpmannaföreningen, där hon gärna delar med sig av sina synpunkter och idéer.

 

Nominerad

Karin Björk - Karin Björk Foto, text och form

Tjejen från Västerås som efter några år i Stockholm, Amsterdam och Åland letade efter en mindre plats i livet att slå sig ned på. Ett krav på platsen var att det skulle vara ett samhälle med goda förutsättningar för att starta företag och ha nära till bra paddelvatten. Valet föll på Strömstad för 14 år sedan.

Karin har varit företagare i 13 år. Målet med företagandet är att göra något som gör henne glad och ger henne olika sätt att uttrycka kreativitet. Fotografering av ”livs levande människor i vardagslivet” är nyckeln. Genom kameran reser hon till människor i deras miljöer, i deras vardagsliv, hon ser dem där de är. Vardagslivet glöms ofta bort i jäktandet efter något större.

Även andra uttrycksformer såsom formgivning, text och webb samt projektledning engagerar Karin sig i. Som enskild frilansare går det att jobba i team och ingå i nätverk som kan bli väldigt starka.

För Karin är tillväxt och ökande omsättning inte det viktigaste. Hon driver företagandet på en nivå som ger henne möjlighet att ägna mycket tid åt ideellt arbete, bland annat Kulturhuset Skagerack, Friluftsfrämjandet och föreningen Direktionen för nytta och nöje.

 

Nominerad

Rene Nielsen - Hammar, Nielsen, Hällstrand Entreprenad AB

Rene var ursprungligen snickare men äger och driver idag HNH och är auktoriserat återförsäljare för Götenehus i Strömstad och Tanums kommun. Götenehus har utnämnt honom till Årets Säljare. Det är både fritidshus och villor som gäller även om försäljning av villor ligger Rene varmast om hjärtat då det bidrar till att fler kan flytta till Strömstad permanent.

Kvalitet är viktig för Rene och han ställer höga krav på sig själv och på sina 4 anställda, det är frihet under ansvar som gäller. Även underleverantörer ställs det krav på, lokal anknytning är i fokus.

Rene är en tävlingsmänniska som ständigt vill förbättra och arbetar även för tävlingsmomenten på fritiden. Genom många år har Rene med stort engagemang varit aktiv i Strömstads idrottsliv och har bidragit till positiv utveckling i bland annat handboll och fotbollklubbarna och har varit med och banat väg för Strömstads nya idrottshall.

Texter och nomineringar från Företagarna Strömstad.

kontakta kommunens näringslivsutvecklare

Hans Friberg, hans.friberg@stromstad.se,
0526 - 191 69

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2018-06-29, Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Hans Friberg