MENYN FINNS LÄNGST NER PÅ SIDAN

GENVÄGAR

MENY

Konsthallen Lokstallets utställningar

PROGRAM 2018

5/5 – 21/6
RÖRELSER VID VATTEN
Malin Bogholt och Leo Pettersson/Shelley Sharr

Utställningen invigs lördag 5/5 kl.13.00 av Lars Nordström, 1:e vise ordförande i VG-regionens kulturnämnd varefter vi bjuds på elektronisk improvisationsmusik av bandet "Kroppen" bestående av: Isak Eldh, Jonas Stålheim och Niklas Wengström.

Mer om utställningen här


30/6 – 29/7
BRODERI O.S.V.
Elsa Agélii, Nina Bondeson, Magnus Bärtås, Emelie Liljebäck,
Ida Lovisa Rudolfsson, Jörgen Svensson

Det textila skapandet och inte minst den broderade bilden har en lång tradition. Det är en teknik som, trots sin långsamhet eller kanske tack vare sin långsamhet fortfarande lockar konstnärer till att utföra denna handling, där materialet, handen och idén i samspel sakta framkallar bilden. Några av de medverkande konstnärerna tänjer på gränsen för det traditionella sättet att använda broderandet och här uppstår ett intressant möte när nya tekniker låter sig inspireras av denna uråldriga teknik.

Vernissage lördagen 30/6 kl.13.00 av Conny Brännberg, ordförande i VG-regionens kulturnämnd.

16/7 kl. 14.00 konsert med världsartisten Frank Paco Art Ensemble. Gratis inträde. Välkomna!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


4/8 – 9/9
ATT LÅTA DET OBETYDLIGA TALA
Erland Brand, Malin Ida Eriksson, Jenny Magnusson,
Lars-Göran Nilsson, Johan Söderström

De medverkande konstnärerna utgår alla från det lilla, obetydliga, ömtåliga och sköra. De söker alla ett poetiskt språk för frågor runt vår existens. Med sina helt egna och individuella uttryck och tekniker strävar de efter att konstnärligt gestalta och ge poetisk lyskraft åt dessa, ofta smärtsamma, frågor. Utställningen fortsätter sedan till Trollhättans Konsthall där den pågår 22/9 - 28/10

Vernissage lördagen den 4/8 kl. 13.00. Hans-Inge Sältenberg, ordförande i kultur- och fritidsutskottet öppnar utställningen.


15/9 – 21/10
DEN GODA VILJAN
Öppen, ej jurybedömd, salong.

Salongen är öppen för alla som bor och verkar i Strömstad och dess närområde. Inlämning av verk sker fr.o.m tisd. 11/9 t.o.m torsd. 14/9 mellan klockan 12.00 – 16.00

 

Två nyheter för i år!

SKULPTURPARK UTANFÖR LOKSTALLET

Det exteriöra rummet runt Konsthallen Lokstallet har stor potential för exponering av skulptur. Under hela sommaren kommer vi att placera ett antal föreställande och abstrakta skulpturer med olika uttryck i Konsthallen Lokstallets närområde.


KONSTHALLEN LOKSTALLET EXTENDED

Vid två tillfällen, i samband med torgmarknad i Strömstad centrum, kommer Konsthallen Lokstallet att vara på plats och visa konst av konstnärer som ställer ut eller skall ställa ut på Konsthallen.

KRINGARRANGEMANG

I samband med, i första hand, vernissagerna kommer kortare program såsom exempelvis dans, musik, poesi, performance att genomföras på Konsthallen Lokstallet.

SIDANSVARIG: Maria Alfredsson — SENAST UPPDATERAD: 2018-07-05 av Maria Alfredsson