HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Håll avloppsnätet rent med enkla knep!

Strömstads kommun har tagit initiativ för att aktivt jobba för att minska mängden matfett som felaktigt hamnar i avloppet och skapar problem med igensättningar, genom att introducera miljötratten, ett hjälpmedel att källsortera matolja/flytande fett.

Häller du matolja och annat fett i ditt avlopp kommer det så småningom att stelna i avloppsledningen. Följden kan bli stopp hemma hos dig, din granne eller i vårt ledningsnät. Med rätt kunskap och enkla handgrepp är det enkelt att ta hand om fett som blir över vid matlagning.

Så undviker du fett i avloppet

  • Innan du diskar din stekpanna - torka ur den med hushållspapper eller låt fettet stelna och skrapa sedan ur och släng i soporna.
  • Om du har mycket stekfett, eller rester från såser, grädde, yoghurt, kaksmet etc - samla upp fettet eller matresterna i en tom förpackning, till exempel en mjölkkartong eller platstflaska. Förslut förpackningen och släng den bland dina hushållssopor.

Hämta din miljötratt

Särskillda miljötrattar som enkelt kan skruvas på petflaskor underlättar i hushållet. Hämta tratten och ett informationsblad kostandsfritt vid återvinningscentralen, Kommuncentret i stadshuset eller hos tekniska förvaltningen på Prästängsvägen 30.

Läs mer om utsläpp i avloppet härlänk till annan webbplats.

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Marita Lindhav