HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Biogasmack nytt steg mot ett fossiloberoende Strömstad!

Nu tar vi ännu ett steg mot ett grönare Strömstad! På torsdag 8 november invigs det nya tankstället för biogas vid Hålkedalen. Bandet klipps klockan tio med både entreprenör och lokala beslutsfattare på plats.

I kommunens bilpark finns i dagsläget fem gasbilar, ytterligare fem fordon är på väg. Nästa år är planen att 15-20 ytterligare gasbilar ska tillföras. Även de kommunala bolagen är i startgroparna till att växla över till biogasfordon. 15 nya gasbilar bilar levereras till bolagen i feb/mars 2019.

Tekniska nämndens ordförande Åsa Torstensson gläder sig åt att tankstället öppnar och att kommunen nu kan infria beslutet om allt fler tjänstefordon drivna på biogas.

- Klimatfrågan är vår tids stora utmaning - därför är det självklart att vi arbetat för etablering av en biogasmack. Detta är en viktig pusselbit för att nå målet om en Fossiloberoende kommun 2030, säger Åsa Torstensson.

Korta fakta: Tankställe för biogas

Finns vid Hålkedalen vid södra infarten. Här kan man tanka fossil­fri biogas tillverkad av gödsel och avfall från lantbruk i Dalsland och andra anläggningar i Fyrbodal. Strömstads biogasmack är en av fyra nybyggda tankstationer i Fyrbodal. Satsningen har kommit till stånd med stöd av samarbetsprojektet ”Hela Gröna vägen”, finansierat via EU-medel Interreg och genomförts i samarbete mellan kommuner, energiföretag och leverantör av biogas. Tankstationerna har delfinansierats av Naturvårdsverkets investeringsstöd Klimatklivet.


Mer om invigningen

NÄR: Torsdagen den 8 november, kl. 10-11.

VAR: Ekoparken, Sältegatan 8, Strömstad.

HUR: Invigningen inleds med ett kort panelsamtal med tankstationens ägare Dennis Staaf från BRC Sweden, Ström­stads kommunstyrelseordförande Peter Dafteryd, en biogasproducent från Biogas Dalsland och biogasleverantör Pia Brül Hjort från Trollhättan Energi. Tankstationen invigs med premiärtankning av en biogasbil. Efteråt blir det mingel, fika och utlottning av en weekend med fulltankad biogasbil.

 

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Marita Lindhav