HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Tekniska förvaltningen

452 80 Strömstad
Telefon 0526-191 60
Växel 0526-190 00

Besöksadress:
Prästängsvägen 30
Fastigheten Mekanikern 1
Prästängen

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-12.00 samt 13.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till tn@stromstad.se eller ring oss på 0526-191 85.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Att källsortera

Att källsortera innebär att du sorterar ut allt det som inte får kastas i den vanliga soppåsen. Det gör att du minskar din klimatpåverkan genom de energivinster som görs när material återvinns och att det inte sprids giftiga och miljöfarliga ämnen när elavfall och farligt avfall slängs på fel plats.

Allt skräp har en gång varit en vara och det vi köper blir någon gång avfall. Problemet är vårt ständigt växande avfallsberg. Du kan se till att det skapas så lite avfall som möjligt genom att bli en medveten konsument: Behöver jag verkligen en viss vara? Kan jag köpa begagnat? Om du verkligen vill ha en vara, se då till att den är hållbar, både mode- och kvalitetsmässigt.

Återanvänd i första hand

När du vill göra dig av med en sak, fundera på om det är för bra för att slängas, kanske är det något någon annan skulle kunna vilja ha? Att återanvända är alltid det bästa miljöalternativet när du vill bli av med ditt avfall. Ska du köpa något nytt, kolla upp om det går att köpa begagnat.

Hur ska jag sortera mina sopor?

Vart slänger jag sopborsten? Den gamla burken? Kattsanden? Fimparna? Att källsortera är inte svårt och det finns bra hjälpmedel att ta till. Klicka in på Sorteringsguiden som du hittar i vänstermenyn (dubbelklicka på Källsortera, så kommer undersidan fram).

kontakt

Strömstads kommun
452 80 Strömstad
0526-190 00
kommuncenter@stromstad.se

länkarHittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2015-01-30, Lena M Sundberg

SIDANSVARIG: Eiton Ohlsson