HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Förpackningssortering

Alla förpackningar ska vara tömda och rengjorda. Förpackningar med olika material ska separeras. Om det inte går att skilja de olika materialen åt, sortera förpackningarna efter det viktmässigt dominerande materialet.

Plastförpackningar

Hårda plastförpackningar Exempel:flaskor, burkar, dunkar och små hinkar.

Gör så här: Ta av korkar och lock, sortera efter materialslag och lägg dem lösa i behållarna. Lägg alla plastförpackningar lösa i behållarna, inte i hopknutna påsar.

Obs! Stora förpackningar som inte går ner i behållaren på återvinningsstationen lämnas t ex till kommunens återvinningscentral. Plastartiklar (t ex möbler och leksaker), som inte är förpackningar lämnas som grov- eller hushållsavfall. Plastflaskor med pant lämnas i butiker.

Mjuka plastförpackningar
Exempel:
bärkassar, plastpåsar, refillpaket, plastfolie och -film

Obs! Lämna de mjuka plastförpackningarna i samma behållare som de hårda. Det blir alltså en gemensam insamling av plastförpackningar - oavsett om det är hård eller mjuk plast.

Pappersförpackningar

Exempel: hundmatsäckar, sockerpåsar, pastapaket, presentpapper, mjölk- och juicepaket, skokartonger, toarullar och wellpapplådor.

Gör så här: Platta till och vik ihop. Lägg mindre förpackningar i större.

Obs! Kuvert läggs i hushållsavfallet. Tidningar, reklamblad och liknande läggs i behållaren för tidningar

Metallförpackningar

Exempel: konservburkar, sprayburkar, tuber, kapsyler och lock, dryckesburkar utan pant, tomma färgburkar och aluminiumfolie- och formar.

Gör så här: Böj in vassa lock på konservburken. Låt hatten på kaviartuben sitta kvar.

Obs! Burkar med färg- och limrester lämnas som farligt avfall. Stora förpackningar som inte går ner i behållaren på återvinningsstationen lämnas till t ex kommunens återvinningscentral. Metallskrot, VVS-detaljer, stekpannor och andra produkter som inte är förpackningar lämnas som grovsopor eller hushållsavfall.

Dryckesburkar av aluminium lämnas mot pant i butik.

Glasförpackningar

Exempel: flaskor och burkar av färgat och ofärgat glas.

Gör så här:  Skölj ur kladdigt innehåll. Ta av kapsyler, lock och korkar och sortera dem till återvinning efter materialslag.

Obs! 33 och 50 cl returflaskor lämnas mot pant i butiker. Porslin, keramik och annat glas som inte är förpackningsglas får inte lämnas i glasinsamlingen, de lämnas som hushållsavfall eller som grovsopor.

Glödlampor och lysrör räknas som farligt avfall och får inte lämnas i glasinsamlingen. Finns ingen elektroniksamlare på återvinningsstationen måste de lämnas på återvinningscentralen.

Vem sköter insamlingen

På våra Återvinningsstationer och på Återvinningscentralen Österröd samt via fastighetsnära hämtställen i vissa bostadsområden kan Du lämna dina förpackningar till återvinning.

Kontakt

Kommuncenter

Stadshuset,
Norra Bergsgatan 23.

0526-190 00
kommun@stromstad.se

Växeln öppet vardagar:
8:00 - 12:00
13:00- 16:30

Återvinningscentralen Österröd

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Eiton Ohlsson