HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun

452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppet 08:00 - 16:30
Lunch 12:00-13:00

Barn- och utbildning

Förvaltningskontoret
Klockaregatan 2

Öppet 08:00 - 16:30
Lunch 12.00-13:0

Grundskolan exp 0526‑192 34
grundskolan.expeditionen@stromstad.se

Gymnasiet exp 0526‑195 00
gymnasiet@stromstad.se

Förskola, fritidshem 0526‑193 99
forskolafritidshem@stromstad.se

Kulturskolan 0526‑192 94
kulturskolan@stromstad.se

Vuxenutbildningen 0526‑195 00
vuxenutbildningen@stromstad.se

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Veckoinformation årskurs 8
Läsåret 2019-2020

Åk 8: Veckoinformation inför vecka 9

Ytterligare information finns i SharePoint.

Allmän information:

Friluftsdag torsdag

torsdagen 27 februari har vi friluftsdag: Bussar avgår från skolan till Skee kl 8:45, och kommer åter till Strömstierna kl 13:40. Elever boende i Skee kan ansluta direkt men meddelar klassföreståndare på förhand. Eleverna har ett pass med skridskoåkning på Lionshov och ett pass med kortare vandring till Kolmilan för korvgrillning och annat friluftsliv. Tre klasser byter aktivitet med varandra efter halva tiden. Schema sätts upp på anslagstavlan. Klassföreståndare följer sina klasser.

Medtag: skridskor och någon form av hjälm, och ev. klubba. Om ni inte har utrustning så prata gärna med kompis på plats för att låna (utrustningen bör ligga kvar på Lionshov under vandringen). Tänk på att ta på lämpliga skor för vistelse i skog och mark och varma kläder, gärna lager-på-lagerprincipen. Vi har med korv&bröd men egen dricka får medtas.

RAST

Nu är RAST-aktiviteter igång även för åk 8. På onsdagar ca kl 11:20-11:40 (efter lunchen!) så håller en mentorsgrupp i planeringen och har ansvar för aktivitet, i första hand utomhus. Vi kör efter ett rullande schema och alla mentorsgrupper kommer att få en gång till förfogande innan sommarlovet. 8A är ansvariga vecka 7+9, 8B vecka 10+14, 8C vecka 16+17, 8D vecka 18+19, 8E vecka 20+21 och 8F vecka 22+23.

Mobilfri skola

Under detta läsår har vi arbetat med förståelsen kring hur mobiltelefonen påverkar oss och hur den tar mycket av människans uppmärksamhet. Vi har haft en lång inkörsport där ni elever har varit delaktiga. På elevrådet fattades beslutet att skolan ska vara helt mobilfri (gäller även skolgården) från och med v 9 (efter sportlovet).

Reglerna som gäller kring mobilen är följande:

Mobilfritt hela skoldagen från att du kommer till dess att du slutar för dagen. Med respekt för andra som inte slutar samma tid som du gäller mobilfritt i skolan till dess att du har lämnat skolans område.

Mobilen lämnas hemma eller om den är med till skolan så ska mobilen förvaras i skåpet från att du kommer till skolan på morgonen. Möjligheten finns också att lämna mobilen hos Juan. Om du använder mobilen på skoltid tas den omhand och återlämnas vid dagens slut.

Du får ha mobilen på busshållplatsen när du väntar på att bussen ska komma. Och du får ha den med dig, i väskan, till Nordbysuperhallen då det är idrott.

Trafiken kring skolan

Nu när det blir vår och fint väder uppmuntrar vi alla elever att gå och cykla till skolan då det är möjligt. Vänligen ber vi er föräldrar att inte köra upp precis bredvid skolan med bilen på morgonen. Släpp era barn en liten bit ifrån. Det är lätt hänt att det sker en olycka.

Elevrådet

Tack elevrådet för ett fint engagemang! Ni är så viktiga för skolans demokratiska process och för elevinflytandet. Ni har hanterat mobilfrågan samt trygghetsdialogen med bravur! Tack!

Elevrådet kommer också att ta fram regler för lugna rummet.

Parfymer

Tänk på att INTE ta på dig parfym eller andra starka dofter då det finns de som får allergisk reaktion om de kommer i kontakt med parfymdoft. Tack för hjälpen!

Prisutdelning Pythagoras Quest

På måndag kl 11.55 har vi prisutdelning till elever i matematiktävlingen Pythagoras Quest. Ni som har mentorstid/klasstid kan därför sluta från den 5 min tidigare för att hinna med utdelningen.

Sportlovsaktiviteter

Här hittar du sportlovsaktiviteterna: https://stromstad.se/lovlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Svenska:

8ABCD – Uppstart Tema Kärlek och berömda kärlekspar i litteraturen genom tiderna.

Språkval Franska:

Du får respons på provet vi genomförde före lovet och vi startar upp med texten Ma vie en panneaux. Arbetsområdets mål är att du ska kunna berätta på franska om en helt vanlig dag.

Språkval Spanska:

Vi har nu sett filmen “Dagbok från en motorcykel” och diskuterar efter lovet händelser, uttryck och kulturella frågor samt klimatet i olika länder.
Efter detta går vi in i den produktiva fasen av temat “Spansktalande länder”. Ni väljer varsitt spansktalande land och skriver, utifrån instruktionerna som även ligger på Sharepoint, en text som sedan ska förbättras utifrån återkoppling och slutligen presenteras muntligt med PowerPoint. Innan projektet startar kommer även Terhiä, vår bibliotekarie, och informerar kring hur ni kan söka information om era valda länder.

Biologi:

Instudering inför provet om Kost&hälsa i vecka 10. Eget arbete med instuderingsfrågorna och begreppsträning. Se sharepoint för instuderingsmaterial.

Teknik:

8B Redovisning av hög byggnad av sugrör.  8AC redovisning i v.9

Idrott och hälsa:

8AD har teori Kost&hälsa på sin första idrottslektion för veckan. Inlämning av frågor. Kunskapen används i kommande träningsbok under våren.

Bild:

Bli klar med målning av era stilleben.

Hälsningar Arbetslag åk 8

Du kan också läsa veckobrevet på: www.stromstad.se/stromstierna

Strömstiernaskolan på webben:
www.stromstad.se/stromstierna

Prenumerera på vårt veckobrev!

Hantera prenumeration

E-post adressen som du lämnar i detta formulär behandlas endast för att administrera din prenumeration. Strömstads kommun är personuppgiftsansvarig för behandlingen. Du hittar information om hur vi hanterar personuppgifter på www.stromstad.se/personuppgifterlänk till annan webbplats.

VECKObrev

Vit skolbyggnad.

besöksadress

Besöksadress
Norra Linnégatan 4, Strömstad
Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebook

skolledning

Rektor
Eva Hoffström
0526-192 44
eva.hoffstrom@stromstad.se

Biträdande rektor
Anna Säreborn Haugstöl
0526-194 12
anna.sareborn.haugstol@stromstad.se

service och stöd

Skolvärdar
Juan Araos
0526-192 40
juan.araos@stromstad.se

Maria Hansson
0526-191 32
maria.hansson@stromstad.se

Sandra Alexandersson
0526-192 18
sandra.alexandersson@stromstad.se

Elevcoach
Ingela Karlsson
072-142 34 60
ingela.karlsson@stromstad.se

Vaktmästare
Mattias Magnusson
072-704 24 41
mattias.magnusson@stromstad.se

Skolsköterska
Veronica Böhn
0526-192 56
veronica.bohn@stromstad.se

Kurator
Marianne Wester
0526-194 13
marianne.wester@stromstad.se

Specialpedagog
Linda Zäll
072-141 33 99
linda.zall@stromstad.se

Studie- och yrkesvägledare
Karin Oxenwaldt
0526-19 387
karin.oxenwaldt@stromstad.se

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2020-02-14, Anna Säreborn Haugstöl

SIDANSVARIG: Eva Hoffström