MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Det försämrade säkerhetsläget - så håller du dig uppdaterad

Situationen i omvärlden väcker oro hos många av oss. Se till att du har tillgång till korrekt information, kan svara på frågor och dela inte ej säkerställd information eller bidra till spekulationer. Här finns källor till säkerställd information med svar på vanliga frågor.

Många visar just nu sin solidratitet med det urkrainiska folket på olika sätt. Ukrainas flagga har i veckan hissats vid stadshuset i Strömstad. En viktig del av allas vår hantering av händelsen är att hålla sig uppdaterad, vara källkritisk och förlita sig endast på säkra källor.

Information kan dämpa oro

Situationen i omvärlden väcker oro hos många av oss. Se till att du har tillgång till korrekt information, kan svara på frågor och dela inte ej säkerställd information eller bidra till spekulationer. På webbplatsen krisinformation.se samlas tillgänglig information från svenska myndigheter kring situationen. Här finns också råd till dig som känner oro eller behöver vägledning i hur man kan prata med barn om det som händer.

Många vill veta vad man kan göra själv och hur man förbereder sig för en eventuell kris. På Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskaps (MSB) webbplats finns information om hemberedskap och hur man kan preppa solidariskt.

Frågor om skyddsrum

Myndigheten för Samhällskydd och beredskap har ansvar för information om skyddsrum. Här finns bland annat en skyddsrumskartan där man kan söka efter sitt närmaste skyddsrum. På sidan om "frågor och svar" finns information om vad skyddsrum är och hur de kan användas.

Observera att det är regeringen som bestämmer om skyddsrummen ska aktiveras, det görs genom ett så kallat beredskapslarm. När detta larm har utfärdats har fastighetsägaren där skyddsrum finns, 48 timmar på sig att iordningställa skyddsrummet.Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: